Open top menu
Music of the Month: January

Music of the Month: January

Het is weer tijd voor een Music of the Month. De laatste editie met Kerstmuziek was natuurlijk een beetje een teleurstelling, vooral omdat er weinig écht goede kerstmuziek bestaat. Dus neem het mij niet kwalijk maar de foute amerikaanse artiesten die die nummers geschreven hebben. Verder hebben we deze maand natuurlijk al een ronde met Baby-Making-Music meegemaakt, dus in Januari is er genoeg muziek voorbij gekomen.

Vandaag in de Music of the Month van Januari een gevarieerd gezelschap. Mack Johansson uit zweden, James Vincent McMorrow uit Ierland, de grote man Mark Knopfler en zelfs een punkrock en een dansplaatje.

1. Mack Johansson – Rusty Eyes


Het gaat niet lang meer duren of ik schrijf een volledig artikel over Mack Johansson. Deze zweedse gitarist heeft een heerlijke sound en bijna alle nummers die ik tot nu toe op Youtube heb geluisterd spraken me aan. Leuke nieuwe artiest waar ik pas recentelijk tegen aan gelopen ben. Op zijn facebook-site komt ook veel informatie voorbij. Van mij mag hij wel een keer naar Berlijn komen 🙂

2. James Vincent McMorrow – Sparrow and the Wolf


De CD van James Vincent McMorrow staat hier al een tijdje op de desktop en vooral het nummer We Don´t Eat is natuurlijk een geweldige plaat. Maar op het album staat ook een vrolijk nummer genaamd Sparrow and the Wolf. het nummer is al in 2008 uitgebracht en luistert naar mijn mening heel lekker weg: Ook de goede stem van James Vincent McMorrow komt later in het nummer duidelijk naar voren (vanaf 1:40).

3. Mark Knopfler – Go Love


Tja…wat kun je nog zeggen over een man als Mark Knopfler. Hij heeft zich bij de Dire Straits al onsterfelijk gemaakt en brengt nu nog enkele cdtjes uit onder zijn eigen naam. In het nummer Go Love kun je horen dat zijn kalmerende stem nog altijd daar is. Mark Knopfler treedt ook op in Nederland en Duitsland, kost wel 75 eurotjes maar je hebt wel de grote Mark Knopfler mogen aanschouwen.

4. Yellowcard – Everywhere


Geen nieuwtje maar wel een heerlijk plaatje. Terug naar de goede oude punkrock. Yellowcard is in 1997 opgericht in Jacksonville. De viool die later in het nummer te horen is, is typisch voor de muziek van Yellowcard. De film in de video is overigens Final Fantasy.

5. Re.You – Take Care


Sit back and relax. What more is there to say: The music will take care of youTagged

2 Comment responses

 1. Avatar
  January 31, 2013

  Jaaa, James Vincent McMorrow heeft zo’n mooie stem!

  Reply

 2. Avatar
  February 03, 2013

  Nummer twee vind ik echt goed klinken! Heerlijk

  -Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award 🙂
  http://marchingonthebeat.wordpress.com/2013/02/03/liebster-award/

  Reply

<