Open top menu
Music Monday: Oliver Schories

Music Monday: Oliver Schories

Meestal komen mixtapes van Soundcloud simpel op de facebook-site van LoudNoises te staan, dus eigenlijk zou dat ook gebeurd zijn met de nieuwste mixtape van Oliver Schories. Maar toen ik op een gegeven moment niemand minder dan Xavier Rudd in de mixtape langs hoorde komen, was dit het zoveelste teken dat ik wat meer over deze jongen moest schrijven.

Vergelijkbaar met Bakermat

Een tijdje terug kwam Lodewijk Fluttert uit Utrecht al in een artikel naar voren op LoudNoises. De DJ, beter bekend als Bakermat heeft qua stijl wel wat weg van de man die vandaag centraal staat: Oliver Schories. Afgezien van het feit dat Bakermat uit Nederland komt en Oliver uit Hamburg zijn het beide jonge talentvolle dj’s en zetten ze dezelfde soort melodische mixtapes in elkaar. Op Soundcloud kun je genieten van de verschillende mixtapes van Oliver Schories.

Oliver Schories© zincentertainments.blogspot.com

Oliver Schories

Oliver Schories is net de 30 gepasseerd en heeft al redelijk wat mooie dingen mogen doen. Zijn stijl wordt beschreven als “warm and subtle but at the same time very energetic”. Onder het motto “Quality will find his way” is hij het laatste jaar steeds populairder geworden en wordt zijn fanbase met de dag groter. Zoals in foto bovenaan te zien is, treedt Oliver zowel in Duitsland (Berlijn, Hanburg, Bielefeld) als in Nederland redelijk veel op. Het is daarom niet zo ingewikkeld om Oliver Schories live aan het werk te zien. Neem bijvoorbeeld Pleinvrees in Amsterdam op koninginnedag: Oliver staat op de lijst met dj’s. Voor meer informatie over zijn optredens kun je op zijn facebook-site kijken.

Oliver Schories
© ilovetobang.blogspot.com

Mixtape My Spring 2013

De lente laat nog een beetje op zich wachten maar de mixtape “My Spring 2013” geeft je tenminste alvast een zonnig gevoel. Deze mixtape is op 27 februari uitgekomen en heeft nu al ruim 3600 likes en meer dan 450 comments.
Enkele nummers die in de mixtape naar voren komen en individueel ook best de moeite waard zijn:

Sud Bencer – Hey Hey My My
Rico Puestel – Starfish
Art is a consequence – Perfect love

….en uiteindelijk natuurlijk Xavier Rudd.

Xavier Rudd – Spirit Bird

Wanneer Oliver Schories dan ook nog het beste nummer van het album Spirit Bird van Xavier Rudd in zijn mix meeneemt komt het kippenvel hier op beide armen te staan. Wanneer je niet de tijd hebt of niet van dance houdt, kun je de mix hieronder vanaf minuut 33:00 luisteren. Echt een redelijk lang stuk is gevuld met duidelijke klanken van het nummer Spirit Bird van Xavier Rudd. Ik had het nummer zelf al een tijdje niet geluisterd maar de mixtape van Oliver Schories laat me weer realiseren hoe goed het nummer is. Het originele nummer is overigens terug te luisteren in de Music of the Month van Oktober.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/82314319″ params=”” width=” 60%” height=”166″ iframe=”true” /]Tagged

2 Comment responses

  1. Avatar
    May 03, 2016

    Op welke mixtape staat Spirit bird. De bijgevoegde link werkt niet (meer) 🙁

    Reply

<