Open top menu
King of Comedy: Will Ferrell

King of Comedy: Will Ferrell

Wanneer je een blog hebt met een uitspraak van Anchorman moet er toch minstens wat meer te vinden zijn over de grote acteur achter Ron Burgundy: Will Ferrell.

John William Ferrell
Willie is geboren in 1968 in Irvine, California. Zijn vader, Kay Ferrell, was een saxofonist van de Righteous Brothers en zijn moeder was huisvrouw. Tijdens zijn studentenjaren was Will erg succesvol in College Football en heeft nog steeds het schoolrecords met 14 “Field-goals” staan. Will heeft een oudere broer Patrick.

Televisiecarriere
Zijn carriere begon als “stand-up comedian” bij Saterday Night Live (1975). Hierin was Will vooral berucht door het nadoen van typetjes als George W. Bush en Ted Kennedy. Uiteindelijk werd hij één van de meest succesvolle leden. Dit was ook terug te zien in zijn salaris: Hij was de best  betaalde komediant in 2001 met een salaris van 350.000 Dollar.

Naast zijn SNL krijgt Wilf (zijn bijnaam) ook wat kleine rolletjes in films. In 1997 speelt hij “Mustafa” in de eerste film van Austin Powers. Geniaal om dit filmpje te bekijken. Je kunt zelfs zien dat hij nog wat onwennig is als acteur.
Zijn film met SNL-collega Chris Kattan wordt een grote flop en de jaren daarna speelt hij eigenlijk alleen kleine rolletjes in films als Zoolander (Jacobim Mugatu).

De doorbraak
In 2003 komt, naar mijn mening, de eerste film uit waarin de echte genialiteit van Will Ferrell naar voren komt. In Oldschool speelt Will de rol van Frank Ricard. De film is hilarisch en voor iedereen de moeite waard om te kijken.
Later, in 2004, komt Anchorman uit. Anchorman is een iets specifiekere soort humor en daarom des te gaver. De film is uniek in zijn aard en is tot dusverre niet geëvenaard. Volgend jaar komt Anchorman 2 uit, misschien maakt die een kans.

Na Anchorman was het hek van de dam. Met films als Talledega Nights, Step Brothers, Semi-Pro en The Campaign zit je voor een heel weekend gebakken wat komedie betreft. Dit zijn naar mijn mening allemaal Toppers!!!

Als ik een top drie moet selecteren zijn dat Anchorman, Old School en Talladega Nights. Wanneer je Will Ferrell nog helemaal niet kent zou ik beginnen met Old School omdat deze erg toegankelijk is.

Naast de films
Bijna Will Ferrell is niet alleen in films erg grappig. Bij awards-uitreikingen, interviews en ook op zijn twitter-account komen regelmatig geniale one-liners voorbij:

“There’s just something about yelling that’s funny to me”

“How many do you think I can down in 5 minutes”

“I saw a news story recently that said I’m 6′ 4″. I’m creeping up, like in the high school football programs where you give yourself 15 more pounds. In three years I want to be 6′ 5″ in stories. And I’m gonna do the opposite of these kids like LeBron James who are coming out of high school and going into the NBA. I’m gonna be the first 36-year-old white guy who tries to make it in the NBA”

Bron: Wikimedia, Auteur: Gage Skidmore



No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<