Open top menu
In opkomst: Passenger

In opkomst: Passenger

In de Music of the Month van Juli gaf ik (geheel terecht) de eerste plek aan Passenger met het nummer Patient Love. Het nummer werd goed ontvangen en ik kreeg zowaar enkele complimentjes over mijn keus. Dat was natuurlijk reden genoeg om de nummers van Passenger eens wat nader te bekijken.

Wrong Direction en Let her Go

Het eerste nummer wat ik tegenkwam was Wrong Direction. Als je het nummer hieronder geluisterd hebt zul je hopelijk inzien dat Passenger waarschijnlijk geen kortstondig artiestje zal gaan zijn. Dit kunnen ze overigens al niet meer zijn omdat ze al vele jaren meegaan, maar ik denk dat ze ook niet kortstondig in de Nederlandse hitlijsten zullen staan.

Als je na het nummer Wrong Direction nog niet overtuigd bent: Luister dan het volgende nummer Let her Go! De tekst en de muziek moet je bijna wel overtuigen van de kwaliteit van deze band.
Ik hoorde dit nummer deze week zowaar voorbij komen op 3FM dus dat het zit volgens mij wel goed met de invasie van Passenger in Nederland!

Het verhaal van de  band Passenger

De grote man achter de geniale muziek is Mike Rosenberg. Mike is geboren in 1986 (prachtig jaar) en zijn band heeft als achterliggende gedachte altijd een beetje het leven van een “troubadour” gehad. Dit kwam onder andere op een mooie manier naar voren tijdens de promotie van het tweede album:  Wide Eyes Blind Love. Al straatmuzikanten speelde de band op vele hoeken van de straat in UK en Australië en trok daarmee honderden bezoekers met hun melodische muziek. Mike Rosenberg geeft zelf aan dat hij dit muziek in zijn puurste vorm vindt: Op straat waar de liefhebbers kunnen blijven staan en de rest door kan lopen.

Flight of the Crow

Met optreden op straat wist de Passenger uiteindelijk ook geld bij elkaar te sprokkelen om het derde album: Flight of the Crow uit te brengen. Dit album had weer een zelfde mooie gedachte en is gemaakt met alle vrienden die Mike Rosenberg en zijn band onderweg tegengekomen zijn. Grote artiesten als Josh Pyke, Katie Noonan en Jess Chalker hebben meegeholpen met het maken van deze cd.

All the Little Lights & UK Tour

Dit jaar heeft de band het album All the Little Lights uitgebracht. De cd heb ik in mijn bezit en bevat een geweldige eerste cd (met onder andere Wrong Direction en Patient Love) en daarnaast ook een tweede cd met akoestische nummers. Als je nog aan het twijfelen bent over een cd die je wilt aanschaffen: Dit is gegarandeerd een goede keuze! De akoestische cd heb ik ondertussen van voor naar achter blauwgedraaid en is echt heel sterk!

Helaas gaat Passenger dit jaar niet meer in een stad optreden waar wij als Nederlanders gemakkelijk heen kunnen rijden. Het begin van 2013 staat in het teken van de UK Winter Tour. Mocht je toevallig van plan zijn naar Engeland te vliegen, kijk dan even op deze site. Helaas moet ik nog wachten totdat ze een keer in Nederland of Duitsland verschijnen!

Het stukje tekst uit het nummer Let her Go wat hieronder staat laat zien dat de teksten van Mike Rosenberg niet bepaald oppervlakkig zijn.

You only need the light when it’s burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only need your lover when you let her go

Only know you’ve been high when you are feeling low
Only hate the road when you are missing home
Only need your lover when you let her go


Heerlijke live-versie van Wrong Direction van Passenger


De nieuwe hit? Let her go


Passenger – Caravan

Bron: facebook.com/PassengerOfficial1 Comment responses

  1. Avatar
    October 18, 2012

    Toevallig, ik luister nu op dit moment Passenger – Let Her Go. Inderdaad ontzettend mooi nummer. Op mijn blog staat dit nummer ingepland voor morgen, ssssht 😉 Ga me ook even in de rest verdiepen!

    Reply

<