Open top menu
Het oudste festival van Nederland: Pinkpop

Het oudste festival van Nederland: Pinkpop

Voor het kleine landje dat Nederland is, heeft het enorm veel gave festivals te bieden. Tijdens de zomermaanden kun je wekelijks een weekendfestival bezoeken en daarbij hoef je niet eens naar de andere kant van het land te rijden. Omdat Nederland ook veel grote DJs heeft voortgebracht, gaat het hierbij vooral om dance-festivals. Toch is het oudste en beroemdste festival van Nederland een festival wat veel verschillende muziekstijlen aanbiedt: Pinkpop.

Pinkpop Festival

Het Pinkpop Festival is het oudste en beroemdste festival van Nederland. Al sinds 1970, lang voordat vele van ons geboren waren, wordt dit festival georganiseerd. Normaal gesproken kun je het Pinkpop Festival met Pinksteren bezoeken, wat natuurlijk ideaal is omdat je dan sowieso een extra dagje vrij bent. In 2017 valt Pinksteren in het eerste weekend van Juni, wat betekent dat je er over ongeveer 1,5 week al terecht kunt. Ook dit jaar staat er weer een geweldige line-up en een strakke organisatie op de planning.

Pinkpop Festival

Pinkpop Festival

Greenday, Kings of Leon, Kaiser Chiefs

Qua line-up hoef je bij Pinkpop nooit bang te zijn dat je niet aan je trekken zult komen. De organisatie zorgt er altijd voor dat er een geweldige mix van grote namen en nieuwe talentvolle artiesten op het programma staat. Dit jaar zullen naast Greenday, Kings of Leon en de Kaiser Chiefs ook nog Martin Garrix, Sum 41, Justin Bieber en Guus Meeuwis op gaan treden. Het festival duurt drie volle dagen dus je kunt ook op de Pinkstermaandag nog van geweldige optredens genieten. Op de afbeelding hieronder zie je nog een keer alle namen op een rijtje staan.

Pinkpop 2017 Lineup

Pinkpop 2017 Lineup

Strakke organisatie

Een festival wat al voor de 48ste keer georganiseerd gaat worden, is natuurlijk perfectioneert tot in de laatste puntjes. Van de ticketcontrole tot aan de douches en van de toiletten tot aan de camping, Pinkpop is gewoon een geweldig goed festival. In totaal komen er meer dan 60.000 bezoekers op dit festival af, wat vergelijkbaar is met een festival als Fusion in Duitsland. Daarbij komen dan ook nog eens 500 artiesten, dus dan moet de organisatie ook wel perfect verlopen.

Praktische Informatie

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor Pinkpop 2017, dus je kunt je slag nog slaan. De tickets kosten 195€, wat in eerste instantie misschien veel lijkt, maar voor 3 dagen topartiesten eigenlijk een prikkie is. Grote namen als Kings of Leon en Greenday kosten alleen al 50 Euro als je ze los wilt bezoeken. Meer informatie kun je natuurlijk op de website van Pinkpop vinden.

Pinkpop Main Stage

Pinkpop Main Stage

Andere festivals bezoeken?

Naast Pinkpop zijn er natuurlijk gigantisch veel andere gave Nederlandse festivals te bezoeken. Vorig jaar hebben wij nog een lijst met onze 10 favoriete festivals gepubliceerd en als je meer informatie voor 2017 wilt hebben is het een aanrader om even op de website van HomeToGo kijken: Zij onderzochten een groot aantal Europese festivals en zette ze in een overzichtelijke lijst. Wanneer je verder nog aanraders hebt, is het altijd top als je een reactie onder dit artikel achterlaat.Tagged

2 Comment responses

 1. Avatar
  October 08, 2018

  Toffe blog terecht een goede starters bron van info genoemd!

  Reply

 2. Avatar
  November 11, 2019

  Leuke blog, heb er van genoten!

  Reply

<