Open top menu
Dubbelcd van Ben Howard: Every Kingdom

Dubbelcd van Ben Howard: Every Kingdom

De eerste keer dat ik Ben Howard zag optreden speelde hij in het voorprogramma van Xavier Rudd. Het was Februari in 2010 en de Effenaar in Eindhoven was verre van uitverkocht. Bennie was nog maar 22 en speelde de sterren van de hemel. De Australische laidback  stijl van beide heren pastte dan ook perfect bij elkaar.

In 2009 bracht Ben op eigen kracht zijn eerste album uit welke slechts bestond uit 6 nummers. Hij had nog geen platencontract en was nog niet erg bekend. Dit veranderde echter snel, misschien mede door zijn goede prestaties tijdens voorprogramma’s.

Zijn eerste populaire album kwam pas in Oktober vorig jaar uit en werd in Nederland goed ontvangen. Vooral zijn nummer ‘Keep your head up’ maakte hem populair, dit nummer stond dan ook op nummer 12 in Nederland. Echter, de rest van zijn album kreeg veel minder aandacht en is tot op heden niet verschenen in de hitlijsten. Erg zonde want wanneer je het album beluisterd kun je bijna niet anders dan groot fan van hem worden.

Nummers als ‘The fear’ en ‘Old pine’ kunnen je lekker weg laten dromen op een warme zomerdag. Maar ik daag je uit alle nummers van zijn album eens goed te beluisteren en te genieten van zijn muziek.

Daarbij komt, voor diegene die al bekend zijn met Ben Howard, dat er momenteel ook een dubbel-cd is uitgekomen waar ook zijn eerste nummers uit 2009 op terug te vinden zijn. Daarvan vind ik persoonlijk het nummer ‘These waters’ een wereldplaat.

Anderhalve maand geleden heb ik meneer Howard nog live gezien in Dresden. Dit keer geen voorprogramma maar 2 uur lang genieten van de surfer zelf. Hij maakte er een heerlijke show van en speelde veel bijzondere versies van nummers. Het voordeel van wat minder grote artiesten is altijd dat je voor 20 Euro een geweldige avond hebt. Daarnaast sloven ze zich vele malen meer uit dan artiesten die het allemaal al gemaakt hebben.

Helaas toert hij op dit moment door Amerika. Hij speelt dit jaar wel op Rockwerchter in Belgie, dus alle Rockfans die daar aanwezig zijn raadt ik aan om zeker eens bij hem te gaan kijken. Zijn eerste concerten in Europa zijn pas weer in Augustus.

Ik ben benieuwd wat jullie van hem vinden. Keep your head up and keep your heart strong!

 

 

 No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<