Open top menu
DJs van de week: Cat Carpenters (+interview)

DJs van de week: Cat Carpenters (+interview)

Vorige week schreef ik een artikel over een echte festival-aanrader voor deze zomer: Amsterdam Live on Stage (inclusief Tickets-Giveaway). Vanzelfsprekend bekeek ik voor het schrijven nauwkeurig de Line-up en daar stonden ook enkele namen op die ik nog niet kende. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik hier in Berlijn vooral veel Duitse DJs zie en LoudNoises daarom ook volstaat met Djs als Schories, Lexer en David K. Maar tijdens het luisteren werd ik erg positief verrast door de Amsterdamse dames van Cat Carpenters en zij zijn daarom ook terecht de DJs van deze week.

Cat Carpenters

Cat Carpenters bestaat uit de twee Amsterdamse meiden Tess van Zwol en Claire Timmermans. Samen draaien ze nu al enkele jaartjes mee in de DJ-wereld en hebben al heerlijke remixes gemaakt van nummers van Dotan, Direct en Asaf Avidan. Hun liefde gaat vooral uit naar (deep)-house en techhouse en hun mixtapes zitten vol met melodie, covers en goede climaxes. Op hun website kun je meer lezen over hun achtergrond, foto’s bekijken en zelfs merchandise van Cat Carpenters kopen.

Cat Carpenters 2De coverfoto van de Cat Carpenters

Kort interview met Tess en Claire

Het blijft altijd leuk wanneer bekende DJs nog lekker met beide benen op de grond staan. Tess en Claire vonden het leuk om mee te werken aan een klein interviewtje en daardoor kun je hieronder nog wat meer te weten komen over de Cat Carpenters.

Wat was jullie eerste cd-singeltje
Tess: Wow die kreeg ik tegelijk met mijn eerste CD speler: MC Hammer: Can’t touch this (tenene)

Wanneer hebben jullie besloten DJ te worden?
Tess: Toen ik samen met mijn broertje bandjes opnam van sets uit de RoXY ( waar onze grote broer dan danste) op New Dance Radio en deze aan elkaar mixte, wist ik nog niet dat dit “DJ-en” was. We wilden gewoon niet dat de muziek stopte. Later kochten we samen draaitafels. Gingen we met de trein naar Amsterdam en hingen de hele zaterdag in Rhythm Import, plaatjes luisteren..en als we zakgeld hadden gekregen ..kopen!

Wat vinden jullie de beste DJ van dit moment?
Zo, lastig! Het woord “beste” bestaat uit meerdere lagen natuurlijk. Producer in ieder geval : Pharrel Williams.

En als je toch een DJ moet kiezen?
Je bent een goede DJ als je publiek helemaal los krijgt en die sfeer behoud dmv het draaien van de juiste platen op de juiste tijd. Dennis Ferrer kan dat zo goed. Heerlijke energie, zowel muzikaal als hij als persoon.

Wat is jullie favoriete track van dit moment?
Liquid Spirit van Gregory Porter (Claptone Remix) (link) + Patrick Topping : Forget (link)

Op welk festival hebben jullie het tofste optreden tot dusverre gehad?
Cats : Op Kingsday 2014 , ADE 2013 en Valtifest 2014

Cat Carpenters 3Cat Carpenters tijdens een optreden

Festivals en Optredens

Ook al schreef ik hierboven dat ik Cat Carpenters niet ken omdat ik in Berlijn woon, blijkt dit wel een beetje een slecht excuus te zijn. De Cat Carpenters stonden namelijk al in Berlijnse clubs als de Watergate en KaterHolzig. Ook in Nederland kun je Tess en Claire regelmatig aanschouwen op goede Nederlandse festivals als Amsterdam Live on Stage, Amsterdam Open Air en het Rubberboot Festival eind Mei.

Cat Carpenters 4Tess van Zwol en Claire Timmermans

Mixtape Cat Carpenters – Rubberboot Mixtape

Natuurlijk hoort er bij elke DJ van de week een lekkere mixtape. In het geval van de Cat Carpenters gaat het om de mixtape voor het Rubberboot Festival waar ze het laatste weekend van Mei 2015 zullen staan. Begint heerlijk met een toffe remix van de gouden oldie Californian Dreaming en verder komen er geweldige plaatjes als Fade out Lines en natuurlijk is ook de favorieten Liquid Spirit in de Claptone Remix erbij. Al met al een heerlijke mixtape van de Cat Carpenters die je hieronder zelf kunt beluisteren. Ook kun je deze clip beluisteren als je een recente track van de dames wilt beluisteren.

DJs samengevat

Hieronder is de informatie rondom deze DJs van de week: Cat Carpenters nog een keer samengevat.

Naam: Cat Carpenters
Echte namen: Tess van Zwol en Claire Timmermans
Muziekstijl: Deephouse/Techhouse
Website: www.catcarpenters.com
Facebook: www.facebook.com/CatCarpenters
Soundcloud: www.soundcloud.com/catcarpentersNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<