Open top menu
DJ van de week: Oliver Koletzki

DJ van de week: Oliver Koletzki

Zoals aan de verschillende mixtapes en livesets wel te merken is, zijn we bij LoudNoises groot fan van de vele goede Duitse DJs. Naast Sascha Braemer en Lexer blijft Oliver Koletzki toch wel een grootheid.  Ondanks het feit dat er dus al eerder muziekvan Koletzki voorbij gekomen is, staat hij vandaag nogmaals centraal als DJ of the week.

Met dank aan Sven Väth

De carriere van Oliver Koletzki is begonnen met dank aan de technokoning Sven Väth. Het was toen 2005 en Oliver Koletzki had zijn nummer Der Mückenschwarm op vinyl laten drukken. Sven Väth besloot dit nummer in zijn platenkoffer mee te nemen en het publiek bleek helemaal op te leven van dit nummer. Sven Väth besloot het nummer te laten drukken en het werd de best verkochte technoplaat van het jaar 2005. Oliver Koletzki werd dat jaar gekozen tot Beste Nieuwkomer en zijn carriere kwam op gang.

Oliver Koletzki
Oliver Koletzki
Oliver Koletzki (© Marcus Höhn)

Oliver Koletzki

Het jaar 2005 was dan misschien de grote doorbraak van Oliver Koletzki, het was zeker niet het begin van zijn muzikale carriere. Al op 12 jarige leeftijd was Oliver druk met muziek en op zijn achtiende was hij een veelgevraagde DJ in plaatselijke clubs in zijn geboorteplaats Braunschweig. In het jaar 2000 komt Oliver Koletzki naar Berlijn en begint ook daar in verschillende clubs en kroegen te draaien. Koletzki behoort tot de oude garde van DJs en gaat dan ook al riching de veertig. Toch is deze Duitse DJ enorm populair en trekt nog steeds volle zalen in Berlijn, Nederland en overal ter wereld.

IMG_4786-800x533-KopieOliver Koletzki (© Marcus Höhn)

Eigen label: Stil for Talent

In 2005 komt een droom van Oliver Koletzki in vervulling, hij begint zijn eigen label. Onder de naam Stil for Talent geeft hij jonge muziekliefhebbers de kans zich waar te maken. Oliver is een workoholic omdat hij voor de muziek leeft. Hij zegt zelf “Eigenlijk doe ik niets anders als vroeger: Doordeweeks produceer ik muziek en in het weekend doe ik optredens”. Stil for Talent heeft ondertussen enorm veel goede releases geproduceerd en er zijn in Berlijn ook regelmatig Stil for Talent feestjes die erg goedbezocht worden. Een voorbeeld was het Stil For Talent event in Ritter Butzke in Januari 2014, waar Oliver Koletzki ook gewoon onder de mensen stond en ik de kans kreeg met hem op de foto te gaan.

Oliver Koletzki Ritter ButzkeSamen met Oliver Koletzki in de Ritter Butzke in Berlijn

Großstadtmärchen II

Het laatste album van Oliver Koletzki is in 2012 uitgekomen en is zeker een aanrader wanneer je van zijn muziek houdt. Koletzki blijft zijn muzikale voorliefde trouw en zet geweldige nummers neer met grote artiesten als Jake the Rapper, Axel Bosse en Fran. Verder staan er ook nummers op Großmärchen II waarbij Koletzki samenwerkt met jonge talenten als Jan Blomqvist, Björn Störig en Juli Holz.

Zijn beste mixtapes

Naast zijn geweldige optredens heeft Oliver Koletzki ook hele lekkere mixtapes op Soundcloud staan. Zijn profiel heeft ondertussen meer dan 63.000 followers en het blijft genieten om zijn livesets te beluisteren. Koletzki kan naar mijn mening de perfecte balans vinden tussen lekkere harde beats en toch genoeg afwisseling om steeds weer herkenning te vinden. Hieronder is één van mijn favoriete livesets te vinden, die van Oliver Koletzki op SonneMondStern, een festival in Duitsland.

Meer informatie over Oliver Koletzki kun je vinden op zijn officiele website en zijn muziek is dus terug te vinden op Soundcloud.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<