Open top menu
DJ van de week: Dennis Kruissen

DJ van de week: Dennis Kruissen

Het is weer tijd dat we een DJ centraal zetten in een artikel. Omdat de zomer voorbij is, hebben we lekkere zomerse beats nodig om nog een beetje positief te kunnen blijven. Na de vele Duitse DJs van de laatste weken werd het ook wel weer eens tijd voor wat Nederlands talent: De keus is gevallen op Dennis Kruissen.

Dennis Kruissen

Het is best een bijzonder verhaal: Begin Juni 2013 had Dennis Kruissen nog geen enkele mixtape op Soundcloud staan en ook geen enkele volger op zijn profiel. Toen, nadat Dennis Kruissen drie mixtapes op Soundcloud had gezet vlogen de volgers hem opeens om de oren. Binnen de kortste keren had Dennis 5000 followers op Soundcloud.Nu is de zomer van 2014 voorbij en heeft het profiel van Dennis Kruissen bijna 35.000 followers. De 25 jarige jongeman die vroeger in Utrecht woonde maar nu verhuisd is naar Amsterdam is op dit moment is nog steeds druk bezig met het produceren van zijn eigen tracks maar is ook een graag geziene gast op de grote festivals in Nederland (en omstreken).

Kort interview

Dennis Kruissen staat nog netjes met zijn beide benen op de grond dus toen ik hem vorig jaar een mailtje met wat vragen stuurde gaf hij dezelfde dag nog uitgebreid antwoord. Naast wat standaard informatie over zijn woonplaats (Amsterdam) en leeftijd (ondertussen 25) vertelde Dennis dat zijn favoriete nummer van dat moment Androma – Gunjule was. Verder zou Dennis erg graag een keer op het Duitse festival Fusion draaien en is zijn favoriete DJ Lexer. Grappig genoeg kwam de mixtape van Lexer op Fusion vorige maand voorbij op LoudNoises.


DJ Dennis Kruissen  Dennis Kruissen

Melodic Deephouse

De mixtapes van Dennis Kruissen zijn op Soundcloud meestal gekenmerkt met de woorden “Melodic Deephouse“. Aangezien er in zijn sets veel instrumenten, zang en covers voorbij komen komt deze beschrijving goed overeen met wat je te wachten staat. De nummers die Dennis Kruissen uitkiest voor zijn sets passen qua genre erg goed tussen de eerdere mixtapes die op LoudNoises voorbij zijn gekomen (bijvoorbeeld de sets die vorige week in 10 house-mixtapes voorbij kwamen)

Liveset Dennis Kruissen

De carriere van Dennis Kruissen is vorig jaar begonnen met  drie geweldige mixtapes maar nu zijn er ook enkele toffe livesets te vinden. Dennis speelde namelijk samen met Bakermat, Klingande en FlicFlac op de Kingsday Open Air in Amsterdam dit jaar.In deze liveset komen nummers van Disclosure, Niko Schwind en Robin Schulz voorbij. Zoals hierboven al aangegeven was Dennis Kruissen deze zomer ook op vele grote festivals te vinden en dat zal het komdende jaar alleen maar toenemen is mijn persoonlijke mening.

Dennis Kruissen DJ Live
Dennis Kruissen Liveset

Ook is zijn mixtape Tears of Stone nog steeds een echte topper. Met nummers van Fritz Kalkbrenner, Monkey Safari, Tom Odell en Bakermat past de mix dan ook perfect in deze warme tijd van het jaar. Dennis heeft de volledige tracklist bij de mixtape geplaatst en die is ook onderaan dit artikel terug te vinden.

Free Downloads op Facebook

Sinds kort heeft Dennis Kruissen een nieuwe Facebook-site waar je zijn muziek gratis kunt downloaden en waar regelmatig nieuwtjes en berichten voorbij komen. Leuk om te zien dat Dennis enthousiast terugschrijft aan iedereen die een berichtje achterlaat. Er staan op dit moment bijna 15 gratis mixtapes, livesets en tracks op zijn facebook dus neem een kijkje en haal jouw portie Dennis Kruissen zodat je de zomer niet te snel vergeet!

De tracklist van Tears of Stone van Dennis Kruissen is hieronder te vinden:

1. David K feat. Yo-C – In Love (Robin Schulz Remix)
2. Tom Odell – Another Love (Felix Jaehn Edit)
3. Mr. Probz – Waves (Roter & Lewis Edit)
4. De Hofnar – Zonnestraal (Original Mix)
5. One Day (The Doors Vs Asaf Avidan & The Mojos) | Gilley Gilmore Remix
6. Vance Joy – Riptide /// FlicFlac Edit
7. Fritz Kalkbrenner – Kings In Exile (Original Mix)
8. Naxxos – Anyama
9. John Newman – Love Me Again (Nico Pusch Bootleg Remix)
10. DIMMI – Dizzy
11. Androma – Ozalee
12. Daft Punk – Get Lucky | Daughter Cover (Pretty Pink Edit)
13. AxMod – Blazing
14. Naxxos – Mississippi
15. Monkey Safari – Jorg
16. Androma – VellaNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<