Open top menu
De beste Singer/songwriter (deel 2)

De beste Singer/songwriter (deel 2)

Het is jullie in Nederland vast niet ontgaan dat er een nieuwe serie afleveringen van De Beste Singer/Songwriter van Nederland in gang is gekomen. Net als in het artikel over de eerste serie afleveringen is hieronder weer een rijtje van mijn favorieten terug te vinden. Ook dit jaar wordt aan het programma weer vorm gegeven door Giel Beelen.

Op dit moment zijn er slechts 3 afleveringen van het programma Beste Singer/Songwriter van Nederland uitgezonden maar er is al enorm veel talent voorbij gekomen. Het zal niet makkelijk zijn om een winnaar te kiezen.

Michael Prins – Close to You

Michael Prins is opgegroeid in een muzikale familie. Hij stopt al op zijn 15e met zijn middelbare schoolopleiding en werkt wat bij zijn vader. Maar daarnaast investeert Michael (gelukkig) erg veel tijd in muziek. Het nummer Close To You is gevoelig en met veel emotie gezongen. Michael Prins beheerst de piano op een mooie manier en is naar mijn mening zeker een kanshebber voor de titel van Beste Singer/Songwriter.

Maaike Ouboter – Dat ik je mis

Het nummer van Michael Prins is indrukwekkend maar het nummer van Maaike Ouboter zette eigenlijk meteen een groot deel van Nederland op zijn kop. Het nummer Dat ik je Mis heeft zoveel emotie en is zo mooi gezongen dat iedereen wel een speciaal persoon heeft om aan te denken tijdens dit nummer. Maaike Ouboter schreef altijd nummers in het Engels maar is pas kortgeleden overgestapt op het Nederlands. Ze heeft een tijdje gestudeerd in Sydney en is nu bezig aan een opleiding Media & Cultuur in Amsterdam. Als het aan mij ligt kan Maaike Ouboter zich beter storten op de muziek, wat is Dat ik je Mis een geweldig nummer zeg!

Fabian Schrama – Spit the Blues

In verhouding met de nummers van Michael Prins en Maaike Ouboter is dit nummer natuurlijk totaal anders. Dit is veel meer een “lekker nummertje” in plaats van een emotioneel betoog. Het nummer van Fabian Schrama heet Spit the Blues maar heeft ook echt een lekkere blues-sound in zich. Heerlijk als je dat met alleen een gitaar kan neerzetten. Fabian was lange tijd verzekeringsspecialist maar deze baan heeft hij opgezegd om werk te maken van zijn muziekcarriere. Jammer genoeg is Fabian Schrama niet doorgekomen naar de volgende ronde van Beste Singer/Songwriter. Toch denk ik dat deze jongen nog wel wat voor de muziek kan gaan betekenen.

Nando Koridon – You know that feeling


Nando Koridon gaat weer terug naar een rustige ballad. Nando speelde op zijn dertiende al goed gitaar en kreeg later via zijn oom ook het schrijven en zingen te pakken. Hij woont in IJmuiden en zet met You Know That Feeling zeker een geweldig nummertje neer. Helaas is Nando Koridon niet door naar de volgende ronde van De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Hij heeft het in de tweede aflevering moeten afleggen tegen Michael Prins en Maaike Ouboter.

Ruud Fieten – Try Some Peace


Na al die emotie willen we toch ook wat anders in deze lijst. Ruud Fieten zet vooral een stevig nummer neer waar hij met zijn tekst een duidelijke boodschap geeft. Ruud Fieten wil eigenlijk uitvinder worden en is sowieso in alles wat hij doet creatief. Naast het maken van kunst schrijft hij ook liedjes en Try Piece for a Change is er een van. Hij zegt zelf de duidelijke woorden: Of ik nou op de hoek van de straat blijf spelen of echt groot word in de muziek, als ik maar muziek kan blijven maken. That’s the spirit!

Alle kandidaten en nummers van de eerste twee afleveringen kunnen nagekeken worden op de website van De Beste Singer/Songwriter. Ook kun je daar al zien wat er te wachten staat voor aflevering drie van De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Deze is aanstaande maandag om 20.25 te zien op Nederland 3.No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<