Open top menu
Beste dance-covers van dit moment

Beste dance-covers van dit moment

Dance-covers zijn niets nieuws. Men neme een rustig ouderwets plaatje en door middel van een iets snellere pitch met een lekkere bas maak je er een heerlijk dansplaatje van. Ik kan me uit mijn jeugd nog herinneren dat we op geweldige dance-covers als Because the Night (Jan Wayne in 2002) helemaal los gingen. Onder het motto “beter goed gecoverd dan slecht verzonnen” kun je eigenlijk niet lang boos blijven.

De beste dance-covers van nu

Vandaag gaan we om bovenstaande reden dan ook op zoek naar de beste dance-covers van dit moment. Nu zijn we daarbij niet op zoek naar dance-covers die eventjes doorgemixt worden, we willen wel echte covers hebben waar een erg groot stuk van het originele nummer te horen valt. Vandaag komen ondere andere Phil Collins, Outkast en Paul Simon voorbij. Daarnaast zijn er ook twee dance-covers te vinden die ik persoonlijk voor het eerst tegenkwam in de mixtapes van Bakermat en Oliver Schories. De eerste is van Xavier Rudd en de tweede van niemand minder dan Passenger.

 

1. Outkast – Roses (Philipp H. & Jonson Remix)

Ook al staan er geweldige artiesten als Passenger en Xavier Rudd in deze lijst, mijn keus voor de nummer één gaat toch uit naar de dance-cover van de plaat Roses van Outkast. De Philipp H. & Jonson Remix is vooral lekker door de swingende piano en ik vind persoonlijk het stukje rond 4:45 echt super! Genieten!

 

2. Passenger – Let Her Go (Peer Kusiv Remix)

Natuurlijk ben ik verschrikkelijk bevooroordeeld met betrekking tot Passenger. Ik krijg al kippenvel als er een intro voorbij komt. Zo ook tijdens de Mixtape van Bakermat waarin dit nummer van Passenger voorbij komt. Het volledige nummer bleek van Peer Kusiv te zijn en het is gewoon een heerlijke remix.

 

3. Paul Simon – Diamonds on the… (ame privat rmx)

Paul Simon heeft wel een beetje iets weg van Xavier Rudd. Daarnaast werkt Xavier Rudd met aboriginals samen en heeft Paul Simon dat in zijn tijd ook veel met Afrikanen gedaan. Het nummertje Diamonds on the Soles of her shoes is sowieso al een heerlijk swingend nummertje maar bij de remix van Ame Privat gaat het nog een beetje harder kriebelen om te gaan dansen. Dit nummer hoort zeker in de lijst met de beste dance-covers van dit moment.

 

4. Xavier Rudd – Spirit Bird (lexer remix)

Wanneer je LoudNoises een beetje volgt heb je dit nummer al voorbij horen komen in de mixtape van Oliver Schories. De eerste keer dat ik hem langs hoorde komen stonden de haren recht overeind op mijn armen; en dat bedoel ik absoluut positief. Xavier Rudd is geen geweldig bekende artiest maar heeft een hele speciale sound. Wanneer je niet van zijn muziek houdt zul je ook niet van deze lexer remix houden maar het is een heerlijke dance-cover van een geweldig nummer. Als je vanaf 3 minuten begint te luisteren kan het bijna niet anders dat je aan het genieten bent.

 

5. Phil Collins – Another Day (Lucas Türschmann rmx)

Dit is weer een iets minder recent nummertje dan Xavier Rudd of Passenger maar ook zeker de moeite waard. We kennen allemaal de grote hits van Phil Collins. Another Day in Paradise is er daar één van en de remix van Lucas Türschmann maakt de plaat net een beetje swingerder. Pak een stoel, oogjes dicht, en eventjes een paar minuten tot rust komen.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<