Open top menu
Avondje glimlachen: Where the wild things are

Avondje glimlachen: Where the wild things are

Als je van waargebeurde verhalen en films met een sterke verhaallijn houdt kun je dit artikel misschien beter overslaan. Where the wild things are is een film waarbij een beetje fantasie geen kwaad kan.

Het originele verhaal uit 1963:Where the Wild things are
Het verhaal is gebaseerd op een kinderoek uit 1963. Het boek is geschreven door Maurice Sendak en werd al eerder in een opera (1980) en een `shortfilm´ (1974) gebruikt. Dit bewijst wel dat het verhaal potentie heeft en naar mijn mening komt dit in de film uit 2009 zeker naar voren.

Where the wild things are vertelt het verhaal van een jongen die Max heet en die nogal een wilde fantasie heeft. Hij rent graag rond in een wolvenpak en kan erg ongehoorzaam zijn. Als hij op een dag door zijn moeder tot de orde wordt geroepen rent Max weg van huis. Hij creert zijn eigen droomwereld en de film speelt zich dan ook voor een groot deel af in de fantasie van een 12-jarige jongen.

De droomwereld van een 12-jarige
De wereld waar Max terecht komt is een groot bos met een groot aantal grote, donzige wezens. De wezens willen hem eerst opeten maar uiteindelijk besluiten ze hem tot koning te kronen. Max weet de wezens in te palmen met zijn spannende verhalen en zijn rijke fantasie.

De grote wezens dragen een groot deel van de film. Ze zijn geweldig gaaf om te zien! Daarbij heeft de regisseur, Spike Jonze, de stemmen van de grote wezens erg goed uitgekozen. Eén van de grote vrienden van Max wordt bijvoorbeeld gespeeld door de hoofdpersoon uit de Soprano’s: James Ganolfini (Soprano’s). De rustige en trage stem maakt zijn karakter, Carol, een favoriet.

Soundtrack
Naast de film is ook de soundtrack erg sterk. Wanneer je de trailer bekijkt hoor je al wat nummers langskomen. Op deze pagina kun je de nummers één voor één bekijken. Helaas is er op youtube nog niet zoveel bijzonders te verkrijgen.

Vermakelijke bezigheid
De film is naar mijn mening vooral vermakelijk. Vermakelijk omdat de grote wezens allemaal verschrikkelijk aandoenlijk zijn en er enkele geweldige scenes in de film zitten. Where the wild things are is zeker een aanrader als je een avondje lekker wil glimlachen op de bank en niet teveel na wil denken over de serieuze kanten van het leven.

 


Het boek: Where the wild things are uit 1963 (Wikipedia.org)


Max en Carol (poptheology.com)


Eén van de geweldige zonsondergang scenes (poptheology.com)

Trailer Where the Wild Things areTagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<